Csega/Kezdőlap old

Innen: TételWiki

As of 05. June 2014:

A 2009-ben végzett Fizika BSc tételsora és tételkidolgozása itt >>>

Hasznos anyagok itt helyett itt is találhatóak.

Egy korábbi TételWiki változat záróvizsga tételei pdf-ben itt halott link, megvan még valakinek?.

Segítség a képletszerkesztéshez itt.

Megkérek mindenkit, hogy az Átbeszélendő rész alatti lapok vitalapján aktívkodni szíveskedjen. Főleg arra lenne érdemes javaslatokat tenni, hogy ezeket a lapokat hogyan egészítsük ki és melyik részébe illesszük be a tantárgyi bontásnak. Ne ijedjen meg senki, ha az adott lap vitalapja még nincs létrehozva, nyugodtan hozza létre. ;) A hozzászólásokat szokásosan írjuk alá a ~~~~ jelsorozat használatával.

Megkérek mindenkit, hogy az esetleges szervermeghibásodás miatt keletkező adatvesztések elkerülése érdekében minden szerkesztett oldalát mentse le magának vagy küldje el nekem emailben (szerkesztés közben a mezőbe kattintás után: Ctrl+A --> Ctrl+C --> egy szövegfájlba beilleszt és elment). Sajnos volt már példa ilyen jellegű adatvesztésre és nem szeretném senki értékes munkáját és ráfordított idejét elvesztegetni. Csega 2010. augusztus 20., 09:46 (UTC)

  • Megj. https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/its-all-text/ kedvenc szerkesztődben (pl. notepad++, vi) szerkesztheted a wiki lapokat ezzel a Firefox kiegészítővel (és bármilyen más szövegdobozt is). Alapból 3 mp-enként néz változást. Mentsd el a szerkesztett fájlt, a firefox meg sárgán villant, ha frissítette.
  • Figyelem azt a példányt, amit szerkesztesz és a firefox-ba másolódik, a szerkesztés végeztével letörli, ezért
  • mindig mentsd el új néven is.

A BSc-s és az MSc-s tételek gyors biztonsági mentéséhez Jeffrey jóvoltából egy-egy bash scriptet bocsátunk közre az alábbiakban: Fájl:Tetelwiki BSc.sh, Fájl:Tetelwiki MSc.sh.

<felhasználói megjegyzés>

A fenti figyelmeztetést tessék komolyan venni!

</felhasználói megjegyzés>

Kedves Felhasználók!

Örömmel jelenthetem, hogy a wiki a legújabb verzióra frissült, így behoztuk néhány éves lemaradásunkat a legfrissebb wiki-s technológiákkal szemben. Úgy tűnik, az átállás - ha nem is zökkenőmentesen, de - teljes egészében megtörtént, adatvesztés nélkül. Aki esetleg mégis furcsaságokat fedezne fel, az kérem, hogy jelezze! Kellemes szerkesztést mindenkinek! (Szerk.: az oldal megtekintéséhez utf8-as karakterkódolás ajánlott!) WikiSysop (vita) 2013. március 27., 14:11 (CET)

Kedves Felhasználók!

Az oldal megint frissült, újra a legfrissebb MediaWikit használjuk, mely az 1.22.7-es verziót jelenti. Ezzel kiküszöbölhetők azok a korábbi problémák, mint hogy spammerek teleszemetelték a wikit és kitöröltek lapokat, immár szerkesztést elmenteni és regisztrálni is csak kutyás-macskás képek felismerésével lehet. Szerencsére ezen a spammerek még nem jutottak túl. Egyébként minden maradt a régiben. Ha bárki bármilyen problémát tapasztal, kérem írjon az admin-nak, vagy Csegának! WikiSysop (vita) 2014. június 5., 10:11 (CEST)

A Kezdőlap legalján (a sablon include-ok alatt):

kezdőlap szerkesztése

Ha esetleg valakit érdekel, ezeket a lapokat a kezdőlapról úgy lehet szerkeszteni, hogy a lap forrásban látszik, ez pl. a {{KezdőlapBevezető}} címen fut (nem tartalmazza a konkrét szöveget a "Kezdőlap"). Ez egy ún.[1] "Sablon", rákeresel arra az oldalra hogy Sablon:KezdőlapBevezető és akkor ezt ott lehet szerkeszteni (avagy elé kell írni, hogy "Sablon:" a szövegnek ami a {{ és }} jelek között van és wikioldalként rámenni).

  1. úgynevezett (szerkesztőknek: miért nincs abbr támogatás ebben a wikiben? vagy csak én nem találom?)